Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης 2018 – 2019 – α’ φάση: ΑΜΣ Γαλατινή – Μακεδονικός Κοζάνης 3-1(κ.α. & παρ. 1-1 πεν 2-0) | φωτο - βίντεο

Μεγάλη  πρόκριση στα πέναλτι πήρε η Γαλατινή με τελικό σκορ 3-1 (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση, 2-0 στα πέναλτι). Η αρνητική παράδοση στο θεσμό του κυπέλλου συνεχίστηκε για την ομάδα του Μακεδονικού και στη Γαλατινή.


Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και της παράτασης κι έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι πριν τα πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι από την άλλη ήταν πειθαρχημενοι στην άμυνα κι όποτε έβγαιναν μπροστά και τους επέτρεπαν οι καταστάσεις ήταν επικίνδυνοι.

Στην διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι, πέτυχαν 2 γκολ σε αντίθεση με το Μακεδονικό που δεν ευστόχησε σε κανένα από τα 4 πέναλτι που εκτέλεσε.
Η Γαλατινή στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού Ακ. Βοΐου - ΑΕ Κοζάνη.

φάσεις και γκολ 
Στο 12' σουτ βολίδα απο 25 μέτρα του Παπανώτα , πετάγεται και  διώχνει  εκπληκτικά ο Ζηνόβιος.
Στο 15' Κυπίρτογλου κάθετη στον Γεωργιάδη που θα μπει στην περιοχή θα πλασάρει για το 0-1.
Στο 17' ο Παπανώτας με ωραίο διαγώνιο σουτ θα ισοφαρίσει σε 1-1
Στο 23' κόρνερ Κιβρακίδη  δυνατή κεφαλιά Λέκα η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι 
Στο 28' Καζαντζίδης στον Ισαν από καλό σημείο σουτ άουτ 
Στο 35' μεγάλη διπλή  ευκαιρία για τον Μακεδονικό ο Κυπίρτογλου  μπαλιά τετ α τετ  στον Λέκα θα πλασάρει ο Τσότσος αποκρούει η μπάλα πάλι στον Λέκα  νεο πλασέ νέα απόκρουση του Τσότσου  
Στο 37' Παπανώτας στον Γκέτσιο σουτ λιγο εξω 
Στο 38' νέο τετ α τετ για τον Μακεδονικό όταν ο Κιβρακίδης θα βγάλει μόνο του τον Γεωργιάδη πλασάρει για να απο κρούσει  και πάλι ο Τσότσος.
Στο 57' σέντρα Λέκα   κεφαλιά  Θωμαΐδη   αουτ 
Στο 61' σέντρα Μπάκανου ο Χατζησήσης μέσα  στην περιοχή σου από κοντά η μπαλα σε σώματα και κόρνερ.
Στο 64' ωραία κούρσα Γεωργιάδη σέντρα παράλληλη από κοντά δε μπορεί ο Χατζησήσης να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο 74' σουτ Παπανώτα άουτ 
Στο 87' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Μακεδονικό βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Τσότσος  θα χασει τη μπάλα και σε κενή εστία αλλά λίγο πλάγια ο Γεωργιάδης θα αστοχήσει .
Στο 98' μεγάλη ευκαιρία αυτη τη φορά  για τη Γαλατινή ο Παπανώτας θα βγάλει προωθημένη μπαλιά ο Ζηνόβιος θα διώξει αλλά η μπάλα θα πάει στον Τσιάρτα  μέσα  στην περιοχή πλασέ διώχνει ο Θωμαΐδης.
Στο 100' Γεωργιάδης θα σπάσει στον Χατζηζήση σουτ από  κοντά  λίγο έξω.
Στο 107' ωραία προσπάθεια Κυπίρτογλου κάθετη  στον  Μαλούτα  μέσα στην περιοχή πλασέ αποκρούει ο Τσότσος  .
Στο 113' σέντρα Μαλούτα κεφαλιά Χατζηζήση άουτ 

Τα πέναλτι 
Γκέτσιος  1-0
Μπάκανος άουτ 
Βουρονίκος 2-0
Θωμαΐδης αποκρούει ο Μακρής 
Μακρής άουτ 
Γεωργιάδης αποκρούει ο Μακρής
Ρούσης αποκρούει ο Ζηνόβιος 

Λέκα  αουτ


ΑΜΣ Γαλατινή (Σαμαράς Μ.): Τσότσος, Γκάλφας, Βουρονίκος, Κοτρώτσιος Γ., Κοτρώτσιος Ι., Πάτρας (82'Αλεξίου - 112' Μακρής), Ρούσης, Παπανώτας, Γκέτσιος, Δολόπικος (53' Τσιάρτας), Τσαγκάλης.


Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης): Ζηνόβιος, Δημητριάδης, Μουρατίδης (65' Μαλούτας), Αντωνόπουλος, Θωμαΐδης, Κυπίρτογλου, Κιβρακίδης (59' Μπάκανος), Καζαντσίδης (46' Χατζηζήσης), Ντουρμίσι (74' Μακροβασίλης), Γεωργιάδης, Λέκα.


Διαιτητής: Καρατέρπος
Βοηθοί: Εμμανουήλ, Κανδυλιώτης





Σχόλια