Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Κοζάνης - Μακεδονικός Κοζάνης 1-0 | φωτο



Διατηρήθηκε η  παράδοση που θέλει ιδίως  τα δύο τελευταία χρόνια  την ΑΕΚ είτε παίζει καλύτερα είτε όχι να παίρνει στο τέλος τη νίκη.

Αυτό έγινε και σήμερα  Δευτέρα στην Λευκόβρυση με την ΑΕΚ να  προηγείται 1-0 με πλασέ του Νικολαΐδη  σ ένα σημείο του παιχνιδιού που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο  και στη συνέχεια να κρατάει το υπέρ της σκορ βγαίνοντας από το ντέρμπι νικήτρια.

Ο Μακεδονικός από την άλλη ξύπνησε μόλις δέχτηκε το γκολ πήρε την κατοχή  έχασε κλασικές ευκαιρίες σε τετ α τετ  Ζηνόβιου και Ματούλα  είχε δοκάρι πάλι με τον Ζηνόβιο αλλά δε κατάφερε  να σκοράρει.

Η ΑΕΚ οργανωμένη καλά πίσω έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις απειλώντας κυρίως με σουτ του  Λαβαντσιώτη.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μακεδονικός εξέφρασε πολλά παράπονα για την διαιτησία του κ. Κουτσώνα.  και της κας Μπακατάρη.  Τα παράπονα εστιάζονται σε δύο κυρίως φάσεις. Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Μακεδονικού  το γκολ του Χατζηζήση που ακυρώθηκε ως οφσάιντ από την επόπτρια ήταν κανονικό γιατί ο σκόρερ έφυγε κανονικά αλλά και σε  μια περίπτωση πέναλτι που δε δόθηκε  στο 88' όταν η μπάλα βρήκε το χέρι αμυντικού και  συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Φάσεις και γκολ
Στο 4' και στο 10' σουτ Μαλούτα και Νικολαΐδη  περνούν άουτ .
Στο 14' σέντρα σουτ Αποστολίδη διώχνει δύσκολα ο Ζηνόβιος
Στο 24' κόρνερ Ματούλα καρφωτή κεφαλιά Τζούτζα λίγο έξω
Στο 33' ο Καραγεώργος από δεξιά θα φύγει μόνος σέντρα σουτ διώχνει ο Ζηνόβιος η μπάλα στον Νικολαΐδη που με πλασέ μέσα από την περιοχή θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 36' φάουλ Ματούλα  στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά Ζηνόβιου από κοντά , η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και περνάει κόρνερ .
Στο 37' σέντρα  του Τρομπούκη μέσα στην περιοχή , προβολή του Ζηνόβιου από κοντά η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι .
Στο 43 ' φάουλ -σέντρα Ματούλα κεφαλιά από κοντά  Ζηνόβιου
Στο 50' Ζηνόβιος πάσα τετ α τετ στον Ματούλα , πλασέ μέσα από την περιοχή αποκρούει ο Χλιαράς.
Στο 53' φάουλ Ζηνόβιου αποκρούει ο Χλιαράς σε κόρνερ .
Στο 55' ο Χατζηζήσης θα πετύχει γκολ αλλά θα ακυρωθεί ως οφσάιντ από την κα Μπακατάρη μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες του Μακεδονικού .
Στο 57, κεφαλιά πάσα Αντωνόπουλου στον Χατζηζήση , σουτ άουτ
Στο 60' φάουλ Καραγεώργου κεφαλιά Ευθυμιάδη , άουτ .
Στο 71' σέντρα Μαρτιρόσοβ γυριστό σουτ Λαβαντσιώτη άουτ .
Στο 75' νέο σουτ Λαβαντσιώτη λίγο έξω .
Στο 85' κάθετη Χατζηζήση στο Ζηνόβιο,  αυτός μόνος του θα πλασάρει αδύναμα για να μπλοκάρει ο Χλιαράς.

Στο 88' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματούλα η μπάλα θα χτυπήσει στο χέρι αμυντικού αλλά ο διαιτητής κος Κουτσώνας θα συνεχίσει το παιχνίδι μέσα σε νέες έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Μακεδονικού .


ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Ευθυμιάδης Λ., Πανταζίδης, πουλατσόγλου, Νικολαΐδης (82’ Ψιάνος), Αποστολίδης (67’ Λαβαντσιώτης), Μαλούτας, Θεοδωρίδης (79’ Καραγιάννης),  Ευθυμιάδης (62’ Σαλονικίδης), Καραγεώργος.


Μακεδονικός  Κοζάνης  (Καραθανάσης):  Ζηνόβιος, Γοδενόπουλος, Αντωνόπουλος (73’ Βατζήκας), Τσικόπουλος, Γκλιάνας, Τρομπούκης, Τζούτζας, Δαβζάκης  (59’ Στεφανίδης), Χατζηζήσης, Ματούλας, Ζηνόβιος.


Διαιτητής: Κουτσώνας
Βοηθοί: Σίας, Μπακατάρη






Σχόλια