Νίκη - πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης πέτυχε ο Μακεδονικός Κοζάνης κερδίζοντας στη Νέα Νικόπολη τη συντοπίτισσα ΑΕ Κοζάνης με σκορ 2-0 | φωτο - βίντεο

 


Νίκη - πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης πέτυχε ο Μακεδονικός Κοζάνης  κερδίζοντας στη Νέα Νικόπολη τη συντοπίτισσα ΑΕ Κοζάνης με σκορ 2-0 Έγινε ένα  ανοιχτό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια   με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, να  δημιουργούν πολλές ευκαιρίες  με τον Μακεδονικό να είναι όμως πιο εύστοχος να σημειώνει δύο τέρματα με τον Τζέλο και να παίρνει την πρόκριση με σκορ 2-0 έχοντας  και κάτω από τα δοκάρια τον  Κέρβερο Σταύρο  Ζηνόβιο που είχε κατεβάσει ρολά με την επιγραφή "Κλειστόν".

Δύο δοκάρια  με τον Μαλιόγκα και τον Σακαλή είχε ο Μακεδονικός , ενώ η ΑΕ  Κοζάνης είχε δοκάρι με τον Μεχτερίδη.


Ήταν γενικά μια αναμέτρηση  διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που γέμισαν τις κερκίδες της Νέας Νικόπολης.

Ο Μακεδονικός θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Α.Ε Περδίκκα η οποία πέρασε άνευ αγώνα στη δεύτερη φάση του κυπέλλου.


Το φιλμ του αγώνα 
Στο 2' κόρνερ με τον Τζέλο  στο δεύτερο δοκάρι κι  ο Μαλιόγκας  με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. 
 
Στο 3'  ο Σακαλής  τετ α τετ θα πιάσει  διαγώνιο   σουτ για να μπλοκάρει ο  Παναγιωτίδης,

Στο 11', κόντρες έξω από την περιοχή του Μακεδονικού ο Θεοδοσιάδης θα βγει  τετ α τετ, θα σουτάρει αλλά ο Ζηνόβιος θα σώσει.
 
Στο 15’ Σουτ  Μίχου άουτ.
 
Στο 18'  σέντρα του Μπόντη,  στην καρδιά της περιοχής του Μακεδονικού ο Μεχτερίδης με δυνατό  σουτ στην θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 27’ ο Μίχος θα εκμεταλλευτεί λάθος της άμυνας του Μακεδονικού  θα πλασάρει με το Ζηνόβιο να λέει πάλι όχι .

Στο 40' ο Μακεδονικός θα φύγει στην κόντρα με Σακαλή και Τζέλο να παίζουν υποδειγματικά το ένα δύο με τον  Τζέλο από κοντά να νικάει τον Παναγιωτίδη και να ανοίγει το σκορ 1-0 


Στο 44' τεράστια ευκαιρία για τον Μακεδονικό να κάνει τα τέρματα του δύο,  όταν ο Μαλιόγκας θα βγάλει μπαλιά πάρε βάλε στον Γεωργιάδη , αλλά αυτός από ένα μέτρο πετάει τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 50' λάθος της άμυνας της ΑΕ Κοζάνης, ο Σακαλής θα βγει τετ α τετ θα πλασάρει , αλλά ο Παναγιωτίδης θα σώσει με τα πόδια.

Στο 52' σουτ Μίχου μπλόκαρε ο Ζηνόβιος.

Στο 54' σουτ Σακαλή, μπλοκάρει ο Παναγιωτίδης.

Στο 69' Ευθυμιάδης σέντρα , σουτ Σακαλή από καλό σημείο, άουτ 

Στο 72'  δυνατό σουτ Ντούκα λίγο έξω.

Στο 76' σουτ Παπαδοπούλου ο Ζηνόβιος όμως ήταν για μια άλλη φορά εκεί και νικάει τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Στο 83' Ευθυμιάδης στον Χατζηζήση μέσα στην περιοχή, θα πιάσει διαγώνιο συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι.


Στο 85' ο Χατζηζήσης με πείσμα θα κερδίσει τη μπάλα κοντά στη γραμμή του κόρνερ θα σηκώσει κεφάλι , θα σερβίρει έτοιμο γκολ στον Τζέλο που  από κοντά και ψύχραιμα θα γράψει το τελικό 2-0.

Στο 87' φάουλ Παπαδοπούλου πέφτει στη γωνία του ο Ζηνόβιος και διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 89' πρώτη κεφαλιά  πάσα Ευθυμιάδη στον Σακαλή, νέα κεφαλιά του επιθετικού του Μακεδονικού , ο Παναγιωτίδης θα πεταχτεί θα βρει τη μπάλα που θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα περάσει κόρνερ.


Μακεδονικός Κοζάνης 
(Δημήτρης Καραθανάσης):  Ζηνόβιος, Μουρατίδης (46' Τρομπούκης), Γεωργιάδης, Πολυχρονιάδης, Τσικόπουλος, Μαλούτας, Ανδρεόπουλος (32' Αργυρόπουλος) , Τζέλος (88'Μήλιος), Μαλιόγκας (46’ Ευθυμιάδης), Χατζηζήσης, Σακαλής 


ΑΕ Κοζάνης
 ( Βαγγέλης Μίχος):  Παναγιωτίδης, Μαρτιρόσοβ (80’ Ζάχος), Βουνοτρυπίδης (58' Σπανίδης), Βεντούλης, Γουρζουλίδης, Μίχος, Μεχτερίδης Κ. (65’ Μεχτερίδης Α.), Παπαδόπουλος, Θεοδωσιάδης, Μπόντης (58’ Καρπόζηλος), Τσιόκανος (65’ Ντούκα).


Διαιτητής 
: Καρατέρπος 
Βοηθοί:  Γεωργιάδη , Ρίζο
παρατηρητής: Φωλίνας 


Σχόλια